Dünya genelindeki ekonomik durgunluk ve artan maliyetler, köklü markaları da ağır şekilde etkilemeye devam ediyor. ABD’de uygulanan gümrük tarifeleri ve artan üretim maliyetleri nedeniyle birçok firma zor durumda kalırken, 41 yıllık saat markası Fossil de iflas koruması için mahkemeye başvurdu.
Türkiye’de de sıkça görülen bu marka, İngiltere’de başlattığı yeniden yapılandırma sürecinin ABD tarafından tanınmasını istiyor. Fossil Global Services Ltd., 150 milyon dolarlık kredi ve 150 milyon dolarlık teminatsız senedi yeniden finanse etmeyi hedefleyen bir planı mahkemeye sundu.
Covid-19 pandemisi sonrası küresel perakende sektörü, artan enflasyon, yüksek işçilik maliyetleri ve tedarik zinciri sorunları ile mücadele etmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ek gümrük vergileri de bu duruma eklenince, şirketlerin mali yükü daha da arttı.
Birçok köklü marka iflas veya küçülme kararı alırken, Fossil’in durumu, sektörde “teknolojik dönüşüme ayak uyduramamanın” bir örneği olarak görülüyor.
Bir habere göre Fossil, son on yılda Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerinin etkisinde kalmış durumda. Akıllı saat pazarındaki artan rekabet, markanın geleneksel saat satışlarını ciddi şekilde azalttı.
Uzmanlar, tüketici alışkanlıklarının giyilebilir teknolojiye kayması nedeniyle klasik saat markalarının pazar payını korumakta zorlandığını vurguluyor.
EKONOMİ
24 dakika önceEKONOMİ
25 dakika önceEKONOMİ
26 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
555 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
283 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
276 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
237 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
236 kez okundu