İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarıyla ilgili yönetmelikte bir güncelleme yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle yangın güvenliği kapsamındaki iş yerlerine ilişkin değişiklikler getirildi.
Yapılan düzenleme ile mevcut yönetmeliğe geçici bir madde eklendi. Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine tabi olan ve itfaiye raporu alınması gereken iş yerlerinde, yangın güvenliği eksikliklerini gidermek için denetimler gerçekleştirilecek.
Geçici madde kapsamında; inşaat ve malzeme temini ile ilgili yapılacak tadilatların tamamlanması ve itfaiye raporunun alınabilmesi için iş yerlerine 31 Mayıs 2026 tarihine kadar süre tanındı.
Belirtilen tarihe kadar itfaiye raporu sunmayan iş yerlerinin açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek ve bu iş yerlerinin kapatılacağı bildirildi.
Yeni yönetmelik, yayımlandığı andan itibaren yürürlüğe girmiştir; aynı zamanda hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından uygulanacağı ifade edilmiştir.
EKONOMİ
14 dakika önceEKONOMİ
16 dakika önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
6 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
589 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
395 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
328 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu