CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarının 20 bin liradan 28 bin liraya çıkarılması için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den öncülük yapmasını talep etti.
Özel, açıklamalarında Meclis’teki durumu değerlendirerek, “AK Parti’nin 275, MHP’nin ise 47 milletvekili var. Birlikte çoğunluğu sağlıyorlar ve istedikleri her kanunu geçirebiliyorlar. Bu durumda biz her zaman azınlıkta kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Özel, emekli maaşlarının arttırılmasıyla ilgili taleplerinin, 2019 yılına kadar ortalama emekli maaşının iki katına yükseltilmesi olduğunu belirtti ve “Bugün emekliler arasında ciddi bir rahatsızlık var. En düşük emekli maaşı üzerinden birleştirme yapılıyor.” dedi.
Özel, “Biz 28 bin lirayı öneriyoruz. Realiteden uzak olsa bile, Devlet Bey gerçekçi olanı söylemeli. Kendisi büyüklük gösterip bunun 24 olabileceğini açıklasın.” yorumu yaptı. “Devlet Bey’in hatırına, 20 bin liranın üzerindeki her rakama oy vereceğiz.” eklemesinde bulundu.
MHP lideri Devlet Bahçeli, 20 bin lira olan en düşük emekli maaşını “sefalet ücreti” olarak tanımlayarak, “MHP, Cumhur İttifakı ortağıdır fakat iktidar ortağı değildir.” açıklamasında bulundu. Bahçeli, Özgür Özel’in emekliler hakkında yaptığı açıklamaları da eleştirerek, “Fitne yaratmak istiyor.” ifadesini kullandı.
SPOR
25 dakika önceEKONOMİ
45 dakika önceEKONOMİ
45 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
400 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu