Türkiye’deki gümrük mevzuatında meydana gelen güncellemelerin ardından dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Çinli e-ticaret şirketi Shein, Türkiye pazarındaki sınır ötesi satışlarını durdurma kararı aldı ve bu satışları geçici olarak askıya aldı.
Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni düzenleme gereği, Çin ve diğer yabancı e-ticaret sitelerinden yapılan tüm alışverişlerin vergiye tabi olması kararlaştırıldı. Shein’in bu kararı almasının temel nedeni, bakanlığın 6 Şubat 2026 tarihinde uygulanmaya başlayacak olan düzenlemeleri olarak gösteriliyor.
Yeni düzenlemeye göre, yurtdışından yapılan bireysel alışverişlerde 30 Euro altındaki ürünler için uygulanmakta olan basitleştirilmiş gümrük işlemleri sona erdi. Bundan sonra, yurtdışından gerçekleştirilen alışverişlerde, tutarın önemi olmaksızın vatandaşların gümrük müşavirliği hizmeti alması ve gümrük vergisini ödemesi gerekecek.
İş dünyasındaki bazı liderler ve ticaret odası başkanları, bu düzenlemenin yerli üreticiyi desteklemek amacıyla yapıldığını ifade etseler de, 30 Euro’luk alışveriş sınırının kaldırılması geniş bir tepkiyle karşılandı.
HABERLER
6 saat önceHABERLER
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önceHABERLER
13 saat önceHABERLER
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
14 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu