DOLAR 43,9524 0.03%
EURO 51,4055 -1.06%
ALTIN 7.544,591,47
BITCOIN 30364363.27504%
Bitlis
-7°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Para ödemeden ev sahibi oldu, gerçek sonradan anlaşıldı

Para ödemeden ev sahibi oldu, gerçek sonradan anlaşıldı

ABONE OL
Şubat 9, 2026 00:26
Para ödemeden ev sahibi oldu, gerçek sonradan anlaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da tapu takas sisteminde yaşanan dikkat çekici bir olay, önemli bir güvenlik açığını gözler önüne serdi. Bir vatandaş, Yıldırım ilçesi Namazgah Mahallesi’nde beğendiği 2+1 daireyi satın almak için e-Devlet üzerinden tapu takas sistemini kullanmaya karar verdi.

İLK ÖDEMEYİ YAPTI

Sistem üzerinden dairenin bedelinin bir kısmını gönderen vatandaş, aynı gün içinde tapu devrinin gerçekleşmemesi nedeniyle paranın hesabına geri döndüğünü fark etti. Ertesi gün tapu dairesine giden alıcı, gerekli işlemleri yaparak 767 bin liralık dairenin tüm bedelini tekrar gönderdi.

Para ödemeden ev sahibi oldu! Gerçek sonradan anlaşıldı

EV DEVRİ VE PARA İADESİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİ

Ödeme sonrası satıcıya gelen mesaj üzerine, mal sahibi ödemeyi onayladı ve tapu memuruna imza attı. Böylece tapu, alıcının üzerine devredildi. Ancak işlemden kısa bir süre sonra, alıcının hesabına gönderdiği paranın tekrar iade edildiği ortaya çıktı.

Para ödemeden ev sahibi oldu! Gerçek sonradan anlaşıldı

MÜSAHİBİYLE İLETİŞİM KURDU

Söz konusu durumu fark eden alıcı, hem kendi hem de satıcının mağduriyet yaşamaması için hemen iletişime geçti. Bankaya gidip ödenmesi gereken miktarı teslim edeceklerini bildirdi.

Para ödemeden ev sahibi oldu! Gerçek sonradan anlaşıldı

“SİSTEM HATASIYLA EV SAHİBİ OLDUM”

Alıcı, “Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bir ev aldım. Tapu takas sistemi ile güvenli bir ödeme yapmak istedim. Ancak sistemden gönderdiğim para geri geldi. Sonrasındaki işlemler sırasında tapunun başıma bir sistem hatasıyla geçti.” şeklinde konuştu. Yaşanan bu olay, Tapu ve Kadastro 4. Bölge Müdürlüğü’ndeki yetkililer tarafından Tapasbank tapu takas sistemine bağlı bir problem olarak değerlendirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r