Ak Parti’deki il ve ilçe teşkilatlarından gelen geri bildirimler, sahada en yaygın olarak dile getirilen sorunun “geçim sıkıntısı” ve emekli aylıklarının yetersizliği olduğunu gösteriyor.
Artan kira, gıda ve sağlık giderleri, emeklilerin üzerindeki baskıyı artırıyor. Bu durum, partiye yönelik eleştirilerin artmasına yol açarken, “ekonomide genel iyileşme” söyleminin emekliler için sahada yeterince destek bulmadığı ifade ediliyor.
Ak Parti yönetiminin ekonomi yönetimi ile birlikte çeşitli alternatifler üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Kulislerde, en düşük emekli aylığının artırılması, seyyanen artış uygulanması, refah payı gibi ek düzenlemelerin yanı sıra bayram ikramiyelerinde artış yapılmasının değerlendirildiği konuşuluyor. Ancak artışın kapsamı ve zamanı hakkında henüz kesin bir karar alınmış değil. Ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadeleyi riske atmadan “sınırlı ve kontrollü” bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini savunuyor.
Parti içindeki analizlerde, emeklilik konusunun seçmen davranışları üzerinde doğrudan bir etkisi olduğu vurgulanıyor. Özellikle büyük şehirlerde sabit gelirli seçmenlerin ekonomik kaygılarının arttığı ve bu durumun seçim sonuçlarına yansıma ihtimali bulunduğu belirtiliyor. Bazı parti üyeleri, emeklilik meselesinin ayrı bir sosyal politika alanı olarak ele alınması gerektiğini düşünüyor.
Kulislerde iki önemli senaryo öne çıkıyor: Bahar aylarında ara bir düzenleme yapılması veya temmuz zammı öncesinde daha kapsamlı bir paket sunulması. Nihai kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan değerlendirmeler sonrasında netleşeceği ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 20 bin lira olmasının ardından yapılan bir açıklamada, “Emeklilerin taleplerine her zaman kulak verdik. Bugüne kadar emeklilerimizi destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Kiralar ve hayat pahalılığı gibi emeklilerin yaşadığı sıkıntıların farkındayız” şeklinde konuştu.
SPOR
60 dakika önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
400 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
320 kez okundu