Üç yıldır bankalara borçlu olan bir kişi, şu ana kadar kendisi hakkında açılan 11 icra dosyasına rağmen evine herhangi bir haciz işlemi yapılmadığını ifade etti.
Video aracılığıyla yaşadıklarını aktaran vatandaş, “3 senedir 11 dosyam var. Ölmedim, evime de gelmediler. Üzerimde bir şey yok zaten, üzerinizde bir şey yoksa alamıyorlar. Sonrasında borç, varlık fonuna devrediliyor ve 500 bin TL’lik borcunu 100 bin TL’ye kapatıyorsunuz” dedi.

Kısa sürede popülerleşen videonun altına, “İcra memuru olarak buna güldüm”, “Ödemesin. Ölüp gidince borç varislere kalır, bol bol rahmet duası alır”, “Borcu övüyor, adama bak”, “Sigortalı bir işte çalışamazsın. Marifetmiş gibi anlatma” gibi yorumlar yapıldı.
Uzmanlar, borçların varlık yönetim şirketlerine devredilmesinin ardından uygulanan indirimli kapatma anlaşmalarının yaygınlaştığını, fakat bu durumun her koşulda geçerli olmayabileceğini vurguluyor.
SPOR
32 dakika önceEKONOMİ
52 dakika önceEKONOMİ
52 dakika önceHABERLER
1 saat önceHABERLER
1 saat önceHABERLER
1 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
3442 kez okundu
2
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
747 kez okundu
3
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
652 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
490 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
410 kez okundu