Bursa’da Olay Medya Grubu’na konuşan bir siyasi lider, mevcut ekonomik tablodaki olumsuz gelişmelere dikkat çekti ve “çöküş” ihtimalinin altını çizerek hükümeti önlem almaya davet etti.
Toplamda 9 bin 900 fabrikanın kapandığını ve 200 bin kişinin işsiz kaldığını belirten lider, “Eğer bugünden önlem alınmazsa, 3-5 yıl içinde Türkiye ekonomisinde büyük bir çöküş yaşanabilir.” dedi.
Lider, Anayasa gereği beş yılda bir yapılan ve normal tarihinin 2029 Mart olduğu yerel seçimlerin öne alınabileceğini de ifade etti. Mevsim koşullarını gerekçe gösteren lider, “Kış mevsiminin devam etmesi nedeniyle yerel seçim kampanyalarının zorlu şartlarda yürütülüyor. Bu nedenle, yerel seçimlerin mart yerine sonbaharda, örneğin kasımda yapılması için Anayasa değişikliği önerisi gündeme getirilebilir.” şeklinde konuştu.
EKONOMİ
56 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
4 saat önceHABERLER
5 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
594 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
491 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
396 kez okundu
4
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
365 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
337 kez okundu