Rusya Enerji Bakanlığı Petrol ve Gaz Tesisleri Departmanı Direktörü Anton Rubtsov, fiyatların artması durumunda Rusya’nın benzin ihracatına hızla yasak getirebileceğini belirtti.
Rubtsov, Moskova’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Rusya’nın akaryakıt pazarında mevcut durumun dengeli olduğunu vurguladı. Ancak, “Akaryakıt ihracatı iç pazarda arz sorunu yaratabilir. Bu nedenle, dengede bir sorun oluşursa, hızlı bir şekilde yasak kararı alınabilir.” ifadelerini kullandı.
Şu anda Rusya’da benzin, dizel ve bazı diğer yakıt türleri için kısmi ihracat yasakları bulunmaktadır. Ancak, petrol ürünleri üreticileri bu kısıtlamalardan muaf tutulmaktadır.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları, İran’ın karşı tepkileri ve Hürmüz Boğazı’ndaki trafik aksaklıkları, küresel ticareti etkileyerek enerji fiyatlarının artmasına neden olmaktadır.
HABERLER
4 saat önceHABERLER
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceHABERLER
11 saat önceHABERLER
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
12 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
476 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu