DOLAR 44,7612 0.02%
EURO 52,9612 0.02%
ALTIN 6.902,430,15
BITCOIN 33736880.65144%
Bitlis
10°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Avrupa ülkesinde acil durum! Akaryakıta kota geldi, asker sahaya indi
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Avrupa ülkesinde acil durum! Akaryakıta kota geldi, asker sahaya indi

Avrupa ülkesinde acil durum! Akaryakıta kota geldi, asker sahaya indi

ABONE OL
Mart 23, 2026 06:26
Avrupa ülkesinde acil durum! Akaryakıta kota geldi, asker sahaya indi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Slovenya hükümeti, Orta Doğu’daki artan gerilimin enerji piyasalarında yarattığı arz güvenliği kaygıları ve lojistik sorunlar nedeniyle akaryakıt satışlarına sınırlama getirmiştir. Bu kapsamda, bireysel tüketicilerin günlük akaryakıt alımı 50 litre ile sınırlandırılmıştır.

ACİL EYLEM PLANI UYGULAMAYA ALINDI

Resmi açıklamalarda, küresel enerji piyasalarındaki dalgalanmaların ve dağıtım zincirinde yaşanan tıkanıklıkların akaryakıt arzına müdahale gerektirdiği ifade edilmiştir. Dağıtım altyapısındaki aksaklıklar için hazırlanan acil eylem planının hayata geçirildiği belirtilmiştir.

ASKERİ GÜÇLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Acil durum önlemleri çerçevesinde, akaryakıt sevkiyatındaki lojistik engellerin aşılması için Slovenya Silahlı Kuvvetleri görevlendirilmiştir. Askeri personel, akaryakıtın depolardan servis istasyonlarına taşınması sürecinde aktif rol alacaktır.

AKARYAKITTA KOTA UYGULAMASI

Yapılan düzenlemeyle, bireysel tüketicilerin günde alabilecekleri akaryakıt miktarı 50 litre ile sınırlı kalırken, ticari işletmeler ve çiftçiler için bu sınır 200 litre olarak belirlenmiştir. Bu kısıtlamalar, ilerleyen günlerde yapılacak bir duyuruya kadar geçerli kalacaktır.

Dağıtım zincirindeki sorunların ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla demir yolu taşımacılığında “olağanüstü durum” ilan edilmiştir. Bu kapsamda, Altyapı Bakanlığı’na, iç pazar için akaryakıt taşıyan trenlere demir yolu trafiğinde öncelik verilmesi için gerekli yetkiler tanınmıştır.

Tüm akaryakıt distribütörlerine, teslimat sürelerini en kısa hale getirmek için gerekli önlemleri alma çağrısı yapılmıştır. Ayrıca, stratejik depoların dolu olduğu vurgulanarak, yakıt kıtlığı yaşanmaması için lojistik altyapının etkin bir şekilde koordine edildiği bildirilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r