İsviçre merkezli gıda devi Nestle, Paskalya döneminde yaklaşık 12 ton çikolata taşıyan bir tırın çalındığını duyurdu. Şirket, 413 bin 793 adet çikolata ürününü içeren tırın kaybolmasının Avrupa’daki tedarik süreçlerini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, yeni çikolata serisine ait ürünleri taşıyan kamyonun, geçen hafta dağıtım esnasında kaybolduğu belirtildi.
Sevkiyatın İtalya’dan başlayarak Polonya’ya doğru ilerlediği ve güzergah üzerindeki diğer ülkelerde de dağıtım planlandığı aktarıldı.
Bir şirket sözcüsü, olayla ilgili açıklamasında markanın sloganına atıfta bulunarak, “İnsanları her zaman ürünümüzle bir mola vermeye teşvik ettik. Ancak hırsızlar bu mesajı abartılı ciddiye almış gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.
Şirket, tırın ve ürünlerin kaybolduğu yerin henüz netleşmediğini, ürünlerin durumunun belirsizliğini koruduğunu bildirdi.
Olayla ilgili soruşturmanın, yerel yetkililer ve tedarik zinciri ortakları tarafından devam ettiği kaydedildi.
Üstelik, Nestle çalınan ürünlerin Avrupa genelinde kayıtdışı satış kanallarında bulunabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Ürünlerin parti kodları ile takip edilebileceği belirtilirken, şüpheli bir eşleşme durumunda gerekli bildirimlerin yapılacağı ifade edildi.
HABERLER
4 saat önceHABERLER
9 saat önceEKONOMİ
10 saat önceHABERLER
11 saat önceHABERLER
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
12 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
476 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu