Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Değirmendere beldesinin yüksek kesimlerinde, baharın gelmesiyle birlikte çiriş otu toplanmaya başlanıyor.
Değirmendere beldesinin dağlık bölgelerinde yer alan kayalık alanlarda yetişen çiriş otu, hem lezzeti hem de yüksek besin değeri ile oldukça ilgi çekiyor. Çiriş, börek, boranı ve pilav gibi çeşitli yemeklerde kullanılırken, aynı zamanda kışlığı hazırlamak için de tercih ediliyor. Yerli halk, çirişi genellikle kavurma veya otlu börek şeklinde tüketmeyi seviyor.
Değirmendere çirişinin diğer bölgelerdeki çeşitlerinden farklı özellikler taşıdığını vurgulayan bir yerel vatandaş, “Bu bitki yüksek rakımlarda yetişerek, kendine has üslubu ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor. Kayalık alanlarda yetiştiği için vitamin açısından zengin bir yapıya sahip.” dedi.
Çiriş toplamanın zahmetli bir süreç olduğuna dikkat çeken yerel vatandaş, “Ortalama 70 kilogram çiriş otu toplamak için yaklaşık 30 kilometrelik zorlu bir yolculuk yapıyoruz. Şu an üründen elde edilen kilogram fiyatı 300 TL’ye kadar çıkmakta.” ifadelerini kullandı.
HABERLER
5 saat önceHABERLER
10 saat önceEKONOMİ
11 saat önceHABERLER
12 saat önceHABERLER
12 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
13 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu