Suriye Devlet Başkanı Ahmed Eş- Şara ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, Suriye’nin ekonomik toparlanma süreci ve bölgedeki son gelişmeler ele alındı.
Taraflar ayrıca Suriye’nin istikrarına katkı sağlayacak adımlar ile gelecekte sunulabilecek uluslararası destek konularını değerlendirdi.
Görüşmede Eş-Şara, Suriye’nin yeniden inşa sürecinde uluslararası desteğin sürmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Ülkeye yönelik halen yürürlükte bulunan yaptırımların kaldırılmasının ekonomik toparlanma açısından hayati rol oynadığını belirten Eş-Şara, bu adımın halkın yaşam şartlarının iyileştirilmesine de katkı sağlayacağını söyledi.
Suriye lideri, savaşın ardından yeniden yapılanma sürecinin hızlanabilmesi için ekonomik engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump ise Suriye ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Trump, bölgede istikrarın korunmasının önemine dikkat çekerek ekonomik toparlanma ve yeniden inşa çalışmalarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
Görüşmede tarafların bölgesel güvenlik ve istikrar konularında görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
Görüşmenin sonunda taraflar, karşılıklı iletişim ve iş birliğinin sürdürülmesinin önemini teyit etti. Açıklamada, ortak ilgi alanlarına giren konuların takip edilmesinin iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceği ve bölgesel güvenlik ile istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlayacağı belirtildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
EKONOMİ
33 dakika önceHABERLER
33 dakika önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
9 saat önceHABERLER
10 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
20 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
3239 kez okundu
2
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
737 kez okundu
3
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
651 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
484 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
408 kez okundu