DOLAR 41,2910 0,29%
EURO 48,2980 0,49%
ALTIN 4.830,900,43
BITCOIN 46946902.39131%
İstanbul
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sokakların karıştığı Fransa’da istihbarat birimlerinden ürküten tahmin! Sayı 100 bini aşacak
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Sokakların karıştığı Fransa’da istihbarat birimlerinden ürküten tahmin! Sayı 100 bini aşacak

Sokakların karıştığı Fransa’da istihbarat birimlerinden ürküten tahmin! Sayı 100 bini aşacak

ABONE OL
Eylül 10, 2025 12:26
Sokakların karıştığı Fransa’da istihbarat birimlerinden ürküten tahmin! Sayı 100 bini aşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un politikalarına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Macron’un sosyo-ekonomik politikalarına tepki olarak ülke genelinde “Her şeyi durdurma” temalı eylemler devam etmekte. Başkent Paris’te yüzlerce protestocu Kuzey Garı’nın çevresinde toplanırken, bölgede çok sayıda polis ve müdahale ekipleri yer aldı. Polis, gare girmeye çalışan demonstrasyonculara biber gazı ve cop kullanarak müdahalede bulunuyor.

“DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN BURADAYIZ”

Eylemcilerden biri, “10 Eylül’de tarih yazıyoruz” yazılı bir pankart taşıdı ve “Macron istemese de çalışanların onuru ve daha iyi bir dünya için buradayız” sloganları attı. Protestolara katılan bir öğrenci, sarı yelekliler hareketinin başlangıcında yaşının küçük olduğundan dolayı katılamadığını belirtirken, hükümetin kemer sıkma politikalarına tepki gösterdi. “Protesto etmeliyiz, hemfikir olmadığımızı göstermeliyiz. Bu önemli,” dedi.

Fransa'da Macron'a Yönelik Protestolar Sürüyor: 200 Gözaltı

Paris’te yaşayan bir başka protestocu ise, “Hükümetten bunalıyoruz,” diyerek eyleme katıldığını ifade etti. Oy verdiklerinde seslerinin dikkate alınmadığını belirten protestocu, barışçıl bir tutum sergilediklerini ve yerel yönetimlerin kendilerini duymasını umduklarını söyledi. Hükümetin sağa kaydığını ve ırkçı bir duruş sergilediğini savunan protestocu, “Artık ırkçı ve emekçilere karşı aşağılayıcı bir dille konuşmak mümkün değil,” diye ekledi.

Fransa'da Macron'a Yönelik Protestolar Sürüyor: 200 Gözaltı

OKUL GİRİŞLERİ VE YOLLAR KAPATILDI

Ülke genelinde çeşitli yerlerde okul girişleri ve yolları kapatma eylemleri sürerken, büyük şehirlerde yürüyüşlerin düzenlenmesi bekleniyor. İçişleri Bakanı, eylemler sırasında yaklaşık 200 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa'da Macron'a Yönelik Protestolar Sürüyor: 200 Gözaltı

EYLEM YAPAN ÇİFTÇİLERDEN KONVOY

Öte yandan, Marsilya’da da binlerce kişinin katılımıyla “Macron istifa” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Maxim Paysanne tarım sendikasının sosyal medya üzerinden paylaştığına göre, Haute-Vienne bölgesindeki çiftçiler, traktörleriyle A20 otoyolunda trafiği durdurmak amacıyla konvoy düzenledi.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, protestocular Chambéry şehir merkezindeki döner kavşakta bisiklet sürerek trafiği yavaşlattıkları gözlemlendi. Polis, Paris’in 20. bölgesinde bir okulun girişini kapatan protestoculara biber gazıyla müdahale etti ve olaylar sırasında protestocular polise çeşitli nesneler fırlattı.

Fransa'da Macron'a Yönelik Protestolar Sürüyor: 200 Gözaltı

ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER DE PROTESTOLARDA YER ALDI

Seine-Saint-Denis bölgesindeki bir ortaokulda öğretmenlerin büyük kısmı greve giderken, Paris’teki lise öğrencileri okulların girişlerini barikatlarla kapatarak dersleri boykot etti. Bazı okullarda “Baskıya son, yaşasın lise hareketi” yazılı pankartlar asıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, eğitim bütçesindeki kesintiler ve okulların kötü durumlarına dikkat çekerek, hükümete bu konuda harekete geçmesi çağrısında bulundular.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİ EYLEMLERE KATILACAK

Fransız istihbarat birimleri, eylemlere ülke genelinde 100 binden fazla kişinin katılabileceğini tahmin ediyor. Merkezi bir organizasyon olmaması nedeniyle kesin rakamlar verilemiyor. Protestoların gün boyunca daha fazla şehre yayılması bekleniyor. Son anketler, halkın yüzde 46’sının protestoları desteklediğini gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r