Kamu bankalarının maaş promosyon ihalesinde rekabetin ihlal edildiği iddiaları üzerine, Devlet Memurları Konfederasyonu (Memur-Sen) Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu.
Yapılan açıklamada, birçok bankanın promosyon ihalesine teklif vermediği ve sadece bir bankanın teklif sunduğu ifade edildi. Ayrıca, mevcut protokolleri bulunan kurumlara diğer bankaların teklif yapmadığına dikkat çekilerek, aralarında anlaşma yaparak veya uyumlu eylem ile “danışıklı hareket” ettikleri öne sürüldü.
Bu durumun rekabeti yok ettiği ve memurların promosyonlardan elde edeceği yararı azalttığı vurgulandı. Ayrıca, bu tür uygulamaların personel aleyhine telafisi imkansız zararlar doğurabileceği belirtildi.
Açıklamada, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddelerine atıfta bulunularak, kamu bankalarının ihalelerde rekabeti bozucu davranışlar sergileyip sergilemediğinin araştırılması talep edildi. Bu kapsamda Rekabet Kurumu’ndan soruşturma açılması ve ihlalin saptanması durumunda gerekli yaptırımların uygulanması istendi.
HABERLER
43 dakika önceHABERLER
6 saat önceSPOR
7 saat önceHABERLER
8 saat önceSPOR
8 saat önceEKONOMİ
9 saat önceSPOR
9 saat önce