İstanbul’da son zamanlarda kira fiyatları hızla yükselirken, dar gelirli vatandaşların bütçelerine uygun daire bulması neredeyse imkânsız hale geldi. Özellikle merkezi bölgelerde ve ulaşım ağlarına yakın yerlerde kiralar astronomik seviyelere ulaştı; bu dairelerin durumu ise çoğu zaman beklenenin çok altında kalıyor. Son günlerde Gaziosmanpaşa’da 30 bin TL kira bedeliyle listelenen bir dairenin görüntüleri sosyal medyada büyük dikkat çekti.
Gaziosmanpaşa’daki bir emlak ilanı, birçok kişiyi şaşırttı. İlanda yer alan fotoğraflar, dairenin duvarlarının rutubet içinde olduğunu, sıvaların döküldüğünü ve derin çatlakların bulunduğunu gösterdi. Tavanlardaki kararmalar, rutubetin etkisini açıkça ortaya koyarken, banyo ve mutfağın bakımsız hali de dikkat çekti.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen evin 30 bin TL’lik aylık kirası, “Bu ev bu kadar para eder mi?” sorusunu gündeme taşıdı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, birçok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı.
Evin görüntülerinin yayılmasının ardından pek çok eleştiri geldi. Kullanıcılar, “Yaşam alanı sunmayan bir yer için bu kadar para istemek adaletsizlik”, “Bu ev harabe” ve “Yüksek kiralar yüzünden insanlar sokakta kalacak” gibi yorumlarda bulundu. Özellikle dar gelirli aileler, yüksek kira bedelleri nedeniyle şehir merkezinden uzak bölgelere taşınmak zorunda kalıyor ve bazı aileler ev bulamadığı için akrabalarının yanında yaşamak zorunda kalıyor.
HABERLER
4 saat önceSPOR
5 saat önceHABERLER
5 saat önceSPOR
6 saat önceEKONOMİ
7 saat önceSPOR
7 saat önceSPOR
7 saat önce