BYD’nin Türkiye’deki 1 milyar dolarlık yatırım planları çerçevesinde Manisa’da inşa edilmesi hedeflenen elektrikli ve hibrit araç üretim tesisinin şantiye alanında henüz herhangi bir gelişme kaydedilmedi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2026 yılı içerisinde yıllık 150 bin araç üretim kapasitesiyle faaliyete geçmesi beklenen tesiste, şubat ayında altyapı çalışmaları için kamyonlar ve iş makineleri yoğun bir tempoda çalışmıştı. Ancak, haziran ayından bu yana herhangi bir çalışma yapılmadığı görülüyor.

Geçen 3 aylık süre zarfında alanda herhangi bir iş makinesi hareketi ya da fiziksel ilerleme kaydedilmedi. Geniş fabrika sahasında şu anda yalnızca iki adet elektrik trafosunun bulunduğu gözlemlendi.

Öte yandan, eylül ayı başında Münih Otomobil Fuarı’nda açıklamalarda bulunan bir yetkili, fabrika inşaatına kısa süre içinde başlanacağını ve Türkiye’deki üretimin 2026’da hayata geçeceğini duyurdu. Yatırımın ilk aşamasında pil paket montajının Türkiye’de yapılması planlanıyor ve bu bağlamda Manisa’da farklı birimlerden oluşan bir ekibin görevlendirildiği belirtildi.

EKONOMİ
34 dakika önceEKONOMİ
34 dakika önceEKONOMİ
34 dakika önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
6 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1284 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
620 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
493 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
438 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
360 kez okundu