Kuyumcular, piyasada düşük ayarlı “Suriye altını” çeyreklerinin dolaştığını ifade ederek, vatandaşları güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyardı.
Piyasada “Suriye altını” olarak adlandırılan, 22 ayar yerine 21 veya 20 ayar olarak basılmış çeyrek altınların satışı gerçekleştiriliyor. Bu altınlar, gerçek çeyrek altınlarla benzer bir görünüme sahip olup, Darphane tarafından üretilmiyor; piyasa koşullarında üretiliyor. Ancak, bu tür altınları bozdurmak oldukça zorlaşıyor, çünkü kuyumcular bu altınları geri almak istemiyor.

Kuyumcular, sahte altınları ayırt etmek için mihenk taşı testi gibi yöntemler uygulasa da, vatandaşların mağdur olmaması adına en önemli faktörün güvenilir yerlerden alışveriş yapmak olduğunu vurguluyor. Kuyumcular, bu altınların ayarının düşük olduğunu belirtip, “Zorunlu denetimler yapılmalı. Tüketiciler, her zaman güvenilir olan yerlerden alışveriş yapmalıdır” ifadesinde bulundular.
EKONOMİ
3 saat önceHABERLER
9 saat önceHABERLER
14 saat önceEKONOMİ
14 saat önceHABERLER
16 saat önceHABERLER
16 saat önceEKONOMİ
16 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu