Eskişehir Beylikova’daki nadir toprak elementleri üzerine ABD ile bazı görüşmeler yapıldığına dair iddialar kamuoyunda büyük bir tepki yarattı.
İlgili resmi kurum, yerel medya organlarında yer alan bu iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.
Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Eskişehir Beylikova Nadir Toprak Elementleri (NTE) sahasının ABD’ye devredileceği” yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğu belirtildi.
Beylikova’daki Nadir Toprak Elementleri sahası, Türkiye’nin madencilik tarihindeki en önemli keşiflerden biri olarak sayılmakta ve ilgili çalışmalar yerli kaynaklarla yürütülmektedir.
Eti Maden tarafından kurulan pilot tesis aktif olarak çalışmakta; endüstriyel üretim hazırlıkları ülkemizin tam bağımsızlık ve milli çıkarları doğrultusunda devam etmektedir.
Aksini savunan iddialar, Türkiye’nin stratejik maden politikalarına yönelik manipülatif girişimler olarak değerlendirilmekte. Kamuoyunun resmi açıklamaları dikkate alması ve yanıltıcı bilgiye itibar etmemesi önemle duyurulmuştur.

EKONOMİ
16 dakika önceSPOR
56 dakika önceSPOR
56 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
4 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
589 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
397 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
329 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu