Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, Avrupa pazarında ilk adımlarını attı. Yurt dışındaki ilk satışlarına Almanya’dan başlayan TOGG, siparişleri Trugo uygulaması aracılığıyla alıyor. Araç teslimatlarının ise Ocak 2026’da yapılması öngörülüyor.
Almanya’da satışların başlamasının ardından, TOGG’un Avrupa’ya ilk sevkiyatları da gerçekleşti. TOGG araçlarını taşıyan bir tren, Marmaray’ın Gebze İstasyonu’nda görüntülendi. Sevkiyat sırasında büyük ölçüde T10X modelinin yer aldığı dikkat çekti.

Almanya’da satışa sunulan TOGG modelleri, arkadan itişli ve farklı menzil seçenekleri ile sunulmakta.

TOGG’un Avrupa’daki hedef pazarlarının Fransa ve İtalya olduğu açıklandı. Şirket, bu ülkelerdeki pazarlara da yakın zamanda girmeyi planlamakta.

Ayrıca, TOGG’un T10X ve T10F modelleri, Münih’te düzenlenen IAA Mobility 2025 fuarında sergilendi. Her iki model de Avrupa’nın bağımsız güvenlik test kurumu Euro NCAP’tan 5 yıldız alarak güvenlik standartlarını kanıtladı.
EKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu