2014 yılında hizmete giren İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, şehirlerarası ulaşımda devrim yarattı. Bu gelişme, iki şehir arasında faaliyet gösteren otobüs firmalarının yolcu sayısında belirgin bir düşüşe sebep oldu. Hız ve konfor açısından öne çıkan tren seferlerinin popülaritesi, karayolu taşımacılığını alternatif çözümler aramaya yöneltti.
Geçtiğimiz yıl, bazı firmalar İstanbul-İzmir hattında ara durakları kaldırarak ekspres sefer uygulamasını hayata geçirdi. Bu yeni uygulama, yolculuk süresini dikkate değer derecede kısaltırken, yolculardan da olumlu geri dönüşler aldı. Başarıyla sonuçlanan bu pilot uygulama, diğer rotalara da taşınma yönünde karar alındı.

Kasım ayında itibaren İstanbul-Ankara güzergahında da benzer bir uygulama devreye alınacak. Bazı otobüs firmaları, bu hatta ekspres servis seçeneğini sunarak yolculuk süresini kısaltmayı hedefliyor. Yeni sistemde mevcut seferlerde bulunan Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Beypazarı gibi duraklar ekspres otobüsler için kaldırılacak.

Yeni dönemde firmalar, İstanbul-Ankara seferlerini “normal” ve “ekspres” olarak iki kategoriye ayıracak. Böylece zaman tasarrufu yapmak isteyen yolcular, ekspres seferleri tercih edebilecek. Planlamaya göre bu seferlerin toplam kontenjan içerisindeki oranı yaklaşık yüzde 50 olacak.

Ekspres hattın uygulaması başlangıçta yalnızca birkaç otobüs firması tarafından başlatılacak. Ancak yolcu talebine göre sistemin genişletilmesi de planlanıyor. Otobüs firmaları, bu adım sayesinde yüksek hızlı trenle olan rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor.
EKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu