Latin Amerika’nın yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele eden ülkesi Arjantin’de son dönemlerde dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor.
Hayat pahalılığına sebep olan enflasyon oranları, ülkede birçok protesto gösterisine neden oldu. Ancak, son açıklanan rakamlar adeta bir mucizeyi müjdeliyor.
Son verilerle birlikte, bir yıl önce yüzde 209 seviyelerinde olan enflasyon oranı büyük bir düşüş kaydetti. Bir yıl içerisinde yüzde 178 azalarak, enflasyon oranı yüzde 31 seviyesine geriledi.
Temmuz ayında yüzde 36,6 seviyesine inen yıllık enflasyon, şu anda yüzde 33,6 olarak belirlendi. Ayrıca, Arjantin Merkez Bankası’nın yaptırdığı ankete göre, 2025 yılının sonunda enflasyon oranının yüzde 28 civarlarında olması bekleniyor.
EKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu