İstanbul’da bir mekanda cep telefonunu şarj eden bir müşteriden şarj ücreti alınması olayı büyük bir yankı uyandırdı. Ticaret Bakanlığı bu durum üzerine derhal harekete geçti.
Kadıköy’de popüler bir mekanda cep telefonunu şarj eden bir müşterinin hesap pusulasına 45 TL’lik bir ücretin eklendiği ortaya çıktı. Müşterinin 10 bin liralık toplam hesap miktarına eklenen bu şarj ücreti, sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.
Gelen yoğun tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı, konuyla ilgili müfettiş görevlendirerek işletmeyi denetlemeye aldı. Bu denetim, Tüketiciyi Koruma Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirildi.
Denetimler sonucunda işletmeye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, ilgili mekan Haksız Fiyat Kurulu’na sevk edildi. Ticaret Bakanlığı’nın süreci titizlikle incelemeye devam ettiği bildirildi.

EKONOMİ
18 dakika önceSPOR
5 saat önceSPOR
6 saat önceSPOR
7 saat önceEKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
8 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
592 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
403 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
391 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
331 kez okundu
5
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
323 kez okundu