Gıda, inşaat ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren bir şirket, mali zorluklar nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Bu başvuru, Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gerçekleştirildi.
Mahkeme, şirketin borçlarını yeniden yapılandırabilmesi ve faaliyetlerine devam edebilmesi için üç aylık geçici iflas koruma kararı aldı. Ayrıca, finansal durumunun dikkatle izlenmesi amacıyla iki konkordato komiseri atanması kararlaştırıldı. Bir sonraki duruşmanın 2026 yılı ocak ayında gerçekleştirileceği bildirildi.
Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 1940 yılında Ankara Toptancı Hali’nde kurulan bu firma, 1997 yılında mevcut kurumsal yapısını oluşturdu.
Gıda üretimi, sebze-meyve yetiştiriciliği, pazarlama ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren firma, İngiltere, Rusya, Almanya, Libya, Bulgaristan, Çekya ve Slovakya gibi ülkelere ihracat yapmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye’nin önde gelen perakende zincirlerinin ana tedarikçileri arasında yer alıyor.
SPOR
4 saat önceSPOR
5 saat önceSPOR
6 saat önceEKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
7 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
592 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
403 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
391 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
331 kez okundu
5
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
321 kez okundu