Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Holding AŞ ve Vakıf Faktoring AŞ’nin halka arz onayını verdi.
SPK’nın haftalık bültenine göre, Pasifik Holding AŞ’nin halka arz fiyatı 1,5 lira, Vakıf Faktoring AŞ’nin ise 14,20 lira olarak belirlendi.
Deniz Yatırım Menkul Değerler AŞ, Ereğli Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Ofisfinans Finansman AŞ, TEB Faktoring AŞ, Invest AZ Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Gürmat Elektrik Üretim AŞ’nin borçlanma araçları için toplamda 25 milyar 50 milyon liralık ihraç başvurusuna izin verildi.
Kurul ayrıca, Vakıf Varlık Kiralama AŞ, Ata Varlık Kiralama AŞ ve Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama AŞ’nin çeşitli ihraç başvurularını onayladı.
Inveo Portföy Yönetimi AŞ’nin mobilfon girişim sermayesi yatırım fonu ile Ziraat Portföy Yönetimi AŞ’nin bio teknoloji ve girişim sermayesi fonlarının kuruluşlarına izin verildi.
Asrem Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin gayrimenkul şemsiye fonlarının kuruluş talepleri de olumlu yanıt aldı.
SPK, 13 tüzel ve 2 gerçek kişiye toplamda 71 milyon 827 bin 670 lira idari para cezası uyguladı. Ayrıca, 8 gerçek ve 1 tüzel kişiye geçici işlem yasağı getirildi ve 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında yapılan denetimler sonucunda, yurt dışında izinsiz kripto varlık hizmet sağlayan 25 internet sitesine erişimin engellenmesi kararı alındı.
SPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceSPOR
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceSPOR
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
525 kez okundu
2
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
249 kez okundu
3
Memur-Sen, Hakem Kurulu’na üye gönderecek
213 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
211 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
208 kez okundu