İçişleri Bakanlığı, dolandırıcılık şebekelerine karşı ülke genelinde geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu. Son 10 gün içerisinde 23 ilde yapılan operasyonlarda, 14 kişiyi dolandırdığı belirlenen 64 şüpheli yakalandı.
Yapılan açıklamalara göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Asayiş Daire Başkanlığı’nın koordinesinde, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Niğde, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Tokat’ta dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlar düzenlendi.
Şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp sahte internet siteleri üzerinden inşaat demiri satışı vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları bildirildi. Gerçekleştirilen incelemelerde, şüphelilerin banka hesaplarında toplamda 1 milyar 815 milyon TL’lik işlem hacmi tespit edildi.
Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 64 şüpheli yakalanmış olup, bunlardan 25’i tutuklanmış, 39’u için ise adli kontrol hükümleri getirilmiştir.
EKONOMİ
16 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceHABERLER
5 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
3248 kez okundu
2
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
738 kez okundu
3
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
651 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
484 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
408 kez okundu