Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, TCMB’nin 6 Aralık 2024 tarihinde, bankanın ana hissedarı olduğu BKM’ye yönelik 2023 yılında gerçekleştirilen “Çipli Plastik Kart Alımı İhalesi” ve “Troy İçin Spesifikasyon ve Applet Yazılım Geliştirme İhalesi” ile ilgili usulsüzlükler tespit ettiğini duyurarak şikayetçi oldu. Soruşturma şu an devam ediyor.
Bu süreçte tutuklanan eski başkan yardımcısı, sulh ceza hakimliğince verilen “konutu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emrah Şener, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanmıştı.
EKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu