İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terörizmin finansmanı ve aklama suçu ile ilgili yeni bir operasyon başlattı. Elektronik ödeme hizmeti sunan Paybull’a, yasa dışı bahis gelirlerini aklama suçlamasıyla operasyon düzenlendi. Şirkete el konulurken, toplam 25 şüpheli gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan resmi açıklamada, “TCMB denetim ve MASAK analiz raporları doğrultusunda, İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bitlis, Sinop ve Mersin illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi. Yapılan baskınlarda 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Yürütülen soruşturma çerçevesinde, Paybull Anonim Şirketi ile Lezzona Gıda Anonim Şirketi’ne İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda el konuldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayında aldığı kararla Paybull’un faaliyet iznini iptal etti. TCMB’nin bu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kararda, “Paybull Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.’ye 20/6/2013 tarihli 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun 14, 15, 18 ve 19’uncu maddeleri çerçevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde, 17/12/2020 tarihli ve 10995/20594 sayılı, 29/9/2023 tarihli ve 11507/21106 sayılı TCMB kararları ile verilen izinlerin, Kanunun 16’ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ve 19’uncu maddesinin birinci fıkrası uyarınca iptal edilmesine karar verilmiştir” denilmiştir.
EKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu
5
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu