Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.
Ekonomideki gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin 176,5 milyar dolara çıkarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade etti. Ayrıca, son haftalarda borsada bir toparlanma sürecinin yaşandığını belirtti.
Erdoğan, “Son iki buçuk yıl içinde hayata geçirdiğimiz makro ekonomik istikrar ve reform programı stres testlerini başarıyla geçmektedir. İstanbul merkezli suç örgütüne karşı yapılan operasyon sonrası, muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri sonuç vermedi. Ayrıca, milli markalara yönelik boykot çağrıları milletimizin sağduyusu sayesinde boşa çıktı.” dedi.
Merkez Bankası rezervleri ile oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı da başarısız oldu. Ülkeye zarar vermek amacıyla yurtdışında düzenlenen şikayet turlarından sonuç alınamadı. Batılı aktörler ve yabancı basın bu girişimleri önemsemedi. Dolayısıyla, kaybeden ülkemiz ve hükümetimiz değil, durumu kötüleyenler oldu.
Borsadaki toparlanmanın hız kazandığı gözlemleniyor. İç ve dış borçlanma maliyetlerinin düşmesi ile Türk lirasına olan güven artıyor. 14 aydır düşüş gösteren enflasyon rakamları beklentileri iyileştiriyor. İhracat ise 25 milyar dolarlık tarihi bir seviyeye ulaştı.
EKONOMİ
1 saat önceHABERLER
7 saat önceHABERLER
12 saat önceEKONOMİ
13 saat önceHABERLER
14 saat önceHABERLER
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1102 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
614 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
477 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
428 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
357 kez okundu