ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalarda, Merkez Bankası’nın (Fed) yeni başkanının belirlenmesi sürecinden bahsetti.
Trump, 18 yaş altındaki çocuklara yönelik “Trump hesabı” adlı yatırım hesapları hakkında bilgi verirken, katılımcılara teşekkür ederken Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett’i “potansiyel Fed başkanı” olarak tanımladı.
Trump, Hassett’in adını anmadan önce, “Sanırım potansiyel bir Fed başkanı da burada. Bu konuda bir şey söyleme iznim olup olmadığını bilmiyorum, ancak saygın biri olduğunu söyleyebilirim. Teşekkür ederim Kevin.” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı, yeni Fed başkanını gelecek yılın başında açıklamayı planladığını ifade etti.
Mevcut Fed Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini sürdüren Trump, “Muhtemelen önümüzdeki yılın başında Fed’in yeni başkanını açıklayacağız.” dedi. Basına yaptığı açıklamada, potansiyel adayların bulunduğu 10 kişilik bir liste üzerinde çalıştıklarını ve bu sürece Hazine Bakanı Scott Bessent ile Ticaret Bakanı Howard Lutnick’in de dahil olduğunu duyurdu.
Trump, “Sanırım 10 kişiyi değerlendirdik ve son olarak bir kişiye odaklanmayı düşündük.” şeklinde konuştu.
EKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu