Adana’nın Kozan ilçesinde pırasada hasat dönemi başladı.
Yaklaşık 150 dönüm arazi üzerinde yetiştirilen pırasada hedeflenen rekolte 5-6 ton olarak belirlendi.

Pırasanın kilogram fiyatı tarlada bu yıl 20-22 TL arasında değişirken, üreticiler geçen yıla göre fiyatların düştüğünü belirtiyor.

Bulduklu Mahallesi’nde 10 dönüm alanda pırasa üretimi yapan Canan Can, bu yıl ilk kez pırasa ektiğini belirtti. İfadelerine göre, “10 dönüm alanda ekim yaptık. Dönüm başına 5-6 ton rekolte almayı umuyoruz. Geçen yıl pırasayı 30 TL’den satmıştık, bu yıl fiyatlar 20-22 TL arasında.” dedi.

Rekolte iyi olsa da, fiyatlardaki düşüş işçilik maliyetlerini zorlaştırıyor. Toplamda yaklaşık 60 ton hasat planlıyoruz.

Tarlada çalışan işçilerden Musa Tilki, pırasa hasadının zahmetli olduğunu ve kokusunun bir hafta üzerlerinden çıkmadığını söylüyor. “Hasadı zor ama bu yıl işçilik ücretleri düşük. Çalışmak zor değil ama hayat şartları zor.” diye ekledi.

EKONOMİ
25 dakika önceEKONOMİ
26 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceSPOR
2 saat önceHABERLER
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
399 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu