ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Kalem Müdürü, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Babasının uzun süre alkol problemi yaşadığını belirten müdür, “Alkolizm ilişkileri olumsuz etkiler; babamla aramdaki ilişki de bunun bir örneğiydi.” ifadesini kullandı. Trump’ın alkol kullanmamasına rağmen “alkolik bir kişiliğe” sahip olduğunu belirten müdür, “Başkan yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanır, sıfır” dedi.
Alkolik davranışları, kendi deneyimlerinden yola çıkarak değerlendiren müdür, “Alkoliklerde içtiklerinde kişilik özellikleri abartı bir şekilde ortaya çıkar. Bu konuda pek çok şey deneyimledim.” dedi. Trump ile iş ilişkisinden bahseden müdür, rolünü başkanın kararlarını kısıtlamak değil, kolaylaştırmak olarak tanımladı. “Kararların geçersiz kılınması hiçbir zaman benim için sorun olmadı,” dedi. “Eşitlik varsa, o kazanır.”
Trump’ın bir süreliğine Hükümet Verimliliği Departmanı’nın başına getirdiği milyarder Elon Musk için “Tam anlamıyla yalnız hareket eden biri” diyen müdür, “Onunla ayak uydurmak zor. Çok tuhaf bir adam; dahilerin genellikle böyle olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Trump’ın gümrük vergileri kararının beklenenden daha zorlu geçtiğini belirten müdür, “Gümrük vergilerinin iyi bir fikir olup olmadığı konusunda büyük bir belirsizlik vardı.” dedi. Danışmanlar arasında gümrük vergilerinin yararları üzerine keskin bir çatışma yaşandığını söyledi.
Birlikte çalıştığı isimler ile ilgili düşüncelerini paylaşan müdür, “Bence Pam Bondi, grubu hedef alarak bu meseleyle ilgili olarak başarısız oldu.” ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı’nın konuyla ilgili algısını aktardı ve “Uzun yıllardır komplo teorilerine inanan biri.” görüşünü paylaştı.
Röportajın ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan müdür, “Söylediklerimin bağlamından koparıldığını” belirtti. Yayınlananların, olumsuz bir algı oluşturmayı hedeflediğini savundu ve Trump’ın liderliği konusunda övgüde bulundu.
Trump, müdüre verdiği destekle dikkat çekti. “Alkol bağımlılığı ve kendime ait bazı özellikler var.” diyerek tanımlama yaptı. Vance ise müdürün tutarlılığını ve bağlılığını övdü.
Adalet Bakanı ise, yönetimi bölme girişimlerinin sonuçsuz kalacağını vurgulayarak, “Başkan Trump’ın başarılarını küçümsemek boşuna bir çaba.” ifadelerini kullandı.
EKONOMİ
12 dakika önceEKONOMİ
13 dakika önceEKONOMİ
13 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
563 kez okundu
2
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
339 kez okundu
3
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
288 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
285 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
248 kez okundu