ABD Başkanı, Florida’daki Mar-a-Lago tesisinde basın mensuplarına Venezuela ile Amerika arasındaki gerilimi değerlendirdi.
Venezuela’nın Amerika’ya çok sayıda yasa dışı göçmen ve suçlu gönderdiğini iddia eden Başkan, ülkeye önemli miktarda uyuşturucunun da yine bu ülkeden geldiğini ve buna karşı önlem alacaklarını ifade etti.
ABD’nin nihai hedefinin Maduro’yu görevden almak olup olmadığı sorusuna, “Bilmiyorum, ama muhtemelen böyle olur. Ne yapmak istediği ona bağlı. Kendi çıkarları için akıllıca bir hamle yapabilir. Zamanla göreceğiz,” şeklinde yanıt verdi.
Maduro’yu dolaylı bir şekilde tehdit eden Başkan, “Kendisi dilediğini yapabilir. Ancak eğer sert oynarsa, bu onun için son sefer olabilir. Güney Amerika’daki en büyük donanmaya sahibiz,” dedi.
Başkan, Karayipler’de uyuşturucu taşımakta olan tekneleri hedef almaya devam edeceklerini ve Venezuela menşeli yaptırıma tabi petrol tankerlerine el koymaya devam edeceklerini vurguladı. El koydukları son tankerle ilgili, içindeki petrolü istedikleri gibi kullanabileceklerini belirtti.
Kolombiya’nın da kokain üreterek Amerika’ya gönderdiğini belirten Başkan, “Kolombiya’da uyuşturucu fabrikaları bulunmakta. Bu durumda Kolombiya Cumhurbaşkanı dikkatli olmalı,” ifadelerini kullandı.
SPOR
22 dakika önceSPOR
22 dakika önceEKONOMİ
42 dakika önceEKONOMİ
42 dakika önceSPOR
1 saat önceSPOR
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
567 kez okundu
2
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
358 kez okundu
3
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
299 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
294 kez okundu
5
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
261 kez okundu