DOLAR 43,9748 0.03%
EURO 51,4912 0.02%
ALTIN 7.522,10-0,17
BITCOIN 30504815.29568%
Bitlis
-2°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

İspanya’ya 30 HÜRJET satışı için imzalar atıldı

İspanya’ya 30 HÜRJET satışı için imzalar atıldı

ABONE OL
Aralık 29, 2025 21:25
İspanya’ya 30 HÜRJET satışı için imzalar atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, ilk milli jet eğitim uçağı HÜRJET’in İspanya’ya ihracı için 2,6 milyar Avro değerinde 30 adetlik bir sözleşme imzaladı. Bu gelişme, Türkiye’nin savunma sanayii açısından büyük bir başarı olarak değerlendirilmektedir.

HÜRJET’in İspanya Hava ve Uzay Kuvvetleri tarafından seçilmesi, Türkiye’nin uluslararası savunma sanayii alanındaki ilerlemesini gösteriyor. Uçakların teslimatına 2028 yılında başlanması planlanıyor.

“Dünyanın Dört Bir Yanında Daha Yükseğe Uçuyoruz”

İhracat paketi, ileri düzey muharip pilot eğitimini içeren entegre bir eğitim mimarisi, simülasyon ve eğitim sistemleri ile bakım ve idame altyapısını kapsıyor. Türkiye’nin yerli imkanlarla tasarlayıp ürettiği jet eğitim uçağının Avrupa ve NATO üyesi bir ülkenin envanterine girmesi, ülkenin savunma sanayii tasarım ve üretim yetkinliğini kanıtlamaktadır.

2028’de Teslimatlar Başlayacak, 2036’da Filonun Tamamlanması Planlanıyor

TUSAŞ tarafından yapılan açıklamada, HÜRJET için İspanya Savunma Bakanlığı ile Airbus işbirliğiyle yürütülen görüşmeler sonucunda nihai sözleşmenin imzalandığı ifade edildi. 30 adet HÜRJET’in üretimi TUSAŞ tesislerinde gerçekleşecek ve teslimatlar 2028 yılının son çeyreğinde başlayarak 2036 yılına kadar sürecek. Bu ihracat, Türk mühendis ve teknisyenlerinin özgün ürünlerinin Avrupa pazarına açılması açısından büyük bir adım olacaktır.

TUSAŞ Genel Müdürü, HÜRJET’in İspanya’nın Entegre Gelişmiş Uçuş Eğitim Sistemi içinde seçilmesinin, savunma sanayisinin ulaştığı seviyeyi gösterdiğini belirterek, projede yer alan tüm ekip ve paydaşlara teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r