TMO’yu 500 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan depo sahibinin yurt dışına kaçtığı öğrenildi.
TMO, Yunak ilçesinde bir lisanslı depoyu yıllık yaklaşık 40 milyon TL kira bedeliyle kiraladı ve burayı bölgedeki çiftçilerin ürettiği arpa, buğday ve mısır için depoladı. Sonrasında Ticaret İl Müdürlüğü denetimleri sırasında, TMO tarafından bildirilen hububat miktarı ile depodaki miktarın uyuşmadığı tespit edildi. Depo sahibine ulaşılamayınca, durum polise bildirildi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, gelen ihbar sonrasında soruşturma başlattı. Depo sahibinin, TMO’nun teslim ettiği hububatın yaklaşık 40 tonunu sattığı ve bu miktarın piyasa değerinin yaklaşık 500 milyon TL olduğu belirlendi. Hububatları sattıktan sonra banka kredisi aldığı ve Romanya’ya kaçtığı öne sürüldü.
Soruşturma devam ederken, aralarında deponun sorumlu müdürü ve muhasebecisinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
SPOR
7 dakika önceSPOR
1 saat önceSPOR
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
400 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
320 kez okundu