Galatasaray’ın eski futbolcusu ve spor yorumcusu Gökmen Özdenak, 78 yaşında vefat etti.
Özdenak, 29 Aralık’ta yoğun bakıma alınmıştı.
Saygı ve rahmetle anıyoruz.
Galatasaray kulübü, Özdenak için bir başsağlığı mesajı yayımladı:
“Galatasaray’ın unutulmaz oyuncularından biri olan Gökmen Özdenak’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğreniyoruz. 20 yaşında başladığı futbolculuk serüveninde, 13 yıl boyunca sarı-kırmızılı formayı başarıyla giydi. Bu süreçte kazandığı dört lig şampiyonluğu ve iki Türkiye Kupası ile kulübüne önemli katkılarda bulundu.
Futbolcu bir aileden gelen Özdenak, kardeşleri ile birlikte Galatasaray armasını gururla taşıdı. 1976 yılında, Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki 50. golünü atarak kulüp tarihine adını yazdırdı. Ay-yıldızlı formayı 14 kez giymiştir. Futbolculuk kariyerinin ardından, uzun yıllar televizyon programlarında futbol yorumculuğu ve spor yazarlığı yaptı.”
Sayın Özdenak’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de Özdenak için bir taziye mesajı yayımladı. TFF’nin açıklamasında, “Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın eski oyuncusu Gökmen Özdenak’ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.
Özdenak’ın milli kariyeri hakkında yapılan açıklamada ise, “Gökmen Özdenak, 9’u A Milli Takım, 4’ü Ümit Milli Takım ve 1’i de 18 Yaş Altı Milli Takım olmak üzere toplam 14 maçta ay-yıldızlı formayı terletmiştir. Kulüp kariyerinde Galatasaray ve İstanbulspor’da top koşturmuş, 4 Süper Lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Başbakanlık Kupası ile Türkiye 50. Yıl Kupası şampiyonluğuna ulaşmıştır.” denildi.
EKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
4 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
9 saat önce