2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “trafiği azaltmak ve sağlıklı yaşama destek olmak” amacıyla hayata geçirilen İstanbul Bisiklet Sistemi (İSBİKE), uzun süredir kullanılmadığı için atıl hale geldi. Belediyenin yönetimi döneminde bakımları yapılmayan bisikletlerin kötü bir duruma geldiği ortaya çıktı.
Daha önce kaydedilen görüntülerde, çok sayıda bisikletin depolara ve boş alanlara taşındığı, istasyonların ise bakımsızlıktan zarar gördüğü belgelendi. Uzun süre kullanılmayan bisikletlerin çürümeye terk edilmesi, kamuoyunun tepkisini topladı.
Atıl durumda bulunan bisikletler, bulundukları alanlardan kamyonetlerle kaldırılarak hurdaya gönderildi. Havadan kaydedilen son görüntülerde, bisikletlerin bulunduğu alanların tamamen boşaltıldığı, geride yalnızca plastik parçalar ve lastik yığınlarının kaldığı görüldü.
Tepkiler sonrasında belediye tarafından yapılan işlemlerle ilgili olarak, kaldırılan bisikletlerin Bayrampaşa’daki hurdalık alanda parçalanarak hurda haline getirildiği belirtildi. Kamu kaynaklarıyla alınan bisikletlerin bu şekilde değerlendirilmesi, “kamu zararı” tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
EKONOMİ
7 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
16 saat önce
1
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
1274 kez okundu
2
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
619 kez okundu
3
Bu kentte ödemeler artık Bitcoin ile yapılıyor
493 kez okundu
4
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
438 kez okundu
5
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
360 kez okundu