Almanya merkezli otomotiv kilit parçaları tedarikçisi Kiekert, iflas başvurusunda bulundu.
Alman haber kaynaklarında belirtilene göre, otomotiv kilit sistemleri alanında faaliyet gösteren Kiekert, Wuppertal Bölge Mahkemesine iflas müracaatında bulundu.
1857 yılında Düsseldorf yakınlarında kurulmuş olan Kiekert, 11 fabrikasında 4 bin 500 çalışanı ile otomotiv sektörüne önemli katkılarda bulunmaktadır. Şirketin ürettiği kilit sistemleri, global ölçekte her üç araçtan birine entegre edilmektedir.
Diğer yandan, sigorta şirketi Atradius’un verilerine göre Almanya’da büyük ölçekli şirket iflaslarının sayısı, bu yılın ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı süresine kıyasla yüzde 5 artarak 207’ye ulaşmıştır. Yıllık geliri 10 milyon avrodan fazla olan tedarikçiler arasında otomotiv sektörü, 29 büyük iflas ile en fazla etkiyi gösteren sektör olmuştur.
Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) verilerine göre ise bu yılın ocak-haziran döneminde toplamda 12 bin şirket iflas etmiştir. İflas sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik bir artış gözlemlenmiştir.
EKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
11 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
551 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu
5
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
232 kez okundu