DOLAR 43,9768 0.03%
EURO 51,4896 0.02%
ALTIN 7.522,10-0,17
BITCOIN 30509186.11323%
Bitlis
-2°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı

Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı

ABONE OL
Ocak 23, 2026 05:25
Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel piyasalarda altın fiyatlarında gözlemlenen hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Dünkü işlemlerde yüzde 2,17 artış göstererek 4.936 dolardan kapanış yapan ons fiyatı, bugün de 4.967 dolara kadar çıkarak yeni bir zirveye ulaştı.

SON 47 YILIN EN GÜÇLÜ YILLIK PERFORMANSI

Doların zayıflaması, Grönland merkezli jeopolitik gerilimler ve Fed’e yönelik eleştiriler, değerli metalin yukarı yönlü hareketini destekleyen başlıca faktörler arasında yer alıyor. Altın, 1979’dan beri en güçlü yıllık performansını sergileyerek yılın ilk aylarında yüzde 15 oranında değer kazanmayı başardı.

GRAM ALTIN 7 BİN TL’Yİ AŞTI

Ons fiyatındaki dalgalanmalar gram altının fiyatını da yeni rekor seviyelere taşıdı. 23 Ocak 2026 itibarıyla gram altın fiyatı spot piyasada 6.919 TL ile yeni bir rekor seviyesine ulaştı.

Kapalıçarşı’daki kuyumcularda sabah saatlerinde gram altın satış fiyatı 7.070 TL, çeyrek altın satış fiyatı ise 11.529 TL olarak belirlendi. Böylece fiziki piyasada gram altın, ilk kez 7 bin TL’yi aşmış oldu.

Altın gece yarısı bir anda fırladı! Bir kritik eşik daha aşıldı

GÜMÜŞ VE PLATİN DE REKOR KIRDI

Spot gümüş, yüzde 0,9 artışla ons başına 97,01 dolara yükseldi ve gün içerisinde 97,44 dolara ulaşarak rekor seviyeyi test etti. Spot platin ise yüzde 1,4 artışla 2.665,85 dolara çıkarak seans içinde 2.684,43 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Paladyum ise yüzde 0,1 düşüşle 1.917,50 dolardan işlem görüyor.

JEOPOLİTİK RİSKLER VE ABD VERİLERİ

Avrupa Birliği liderleri, ABD Başkanı’nın Grönland konusundaki tutumunun ardından Brüksel’de yapılan acil zirvede bir nebze rahatladı. Ancak liderler, benzer bir tehdidin tekrarı durumunda karşılık vermeye hazır olduklarını belirttiler. ABD, Grönland’a “kalıcı ve tam erişim” sağlandığını öne sürse de Danimarka, adanın egemenliğinin tartışma konusu olmadığını vurguladı.

ABD’de tüketici harcamaları, ekim ve kasım aylarında güçlü bir seyir izleyerek ekonominin üst üste üçüncü çeyrekte de sağlam bir büyüme sürdürebileceğine işaret etti. Ancak istihdam piyasasında, düşük işe alım ve düşük işten çıkarma durumu gözlemleniyor. Dolar endeksinin iki haftanın en düşük seviyelerine gerilemesi, dolar bazlı metalleri küresel alıcılar için daha cazip hale getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r