DOLAR 42,5839 0.03%
EURO 49,5904 0.01%
ALTIN 5.751,750,27
BITCOIN 3854750-1.32098%
Bitlis

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

AVM’lerin aranan markası Türkiye’den çekildi, geriye alacaklılar kaldı
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • AVM’lerin aranan markası Türkiye’den çekildi, geriye alacaklılar kaldı

AVM’lerin aranan markası Türkiye’den çekildi, geriye alacaklılar kaldı

ABONE OL
Aralık 9, 2025 07:25
AVM’lerin aranan markası Türkiye’den çekildi, geriye alacaklılar kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca tanınmış gelinlik markası Oleg Cassini, 2017 yılında Adana’daki mağazasını açarak Türkiye pazarındaki varlığını artırmıştı. Marka, Türkiye’de toplam 14 yıl, Adana’da ise 8 yıl boyunca faaliyet gösterdi. 13 Ekim’de marka, Türkiye’deki operasyonlarını fiilen sonlandırdığını duyurdu.

Oleg Cassini’nin Türkiye hesaplarından yapılan paylaşımda, “Türkiye’deki operasyonlarımızı sonlandırırken sizlere geçirdiğimiz 14 yılın her anı için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Markamızı en özel anlarınıza dahil ettiğiniz için minnettarız” ifadelerine yer verildi.

Çalışanların Maaşları ve Tazminatları Sorunlu Hale Geldi

Markanın Türkiye’den çekilmesinin ardından Adana mağazasındaki 9 çalışan, işsiz kaldı ve tazminatlarına ek olarak, birikmiş maaşlarını alamadıkları için mağduriyet yaşadı.

AVM'lerin aranan markası Türkiye'den çekildi, geriye alacaklılar kaldı

Çalışanlar Kendilerini Ortada Buldu

Adana’daki mağazanın müdürü, sürecin detaylarını paylaşarak, “Türkiye’den 13 Ekim 2025 tarihinde çekildiler. Mağazalardaki tüm çalışanlar işten çıkarıldı. Çalışanların hak talep edebileceği bir durum bırakmadan firmanın çekilmesi oldukça mağdur edici. Yetkililer yurtdışında bulunuyor ve bizi temsil edecek kimse yok. Yatırımcılar yurtdışında faaliyetlerine devam etmekte ve Türkiye’deki bu pozisyonda biz tamamen yalnız kaldık,” dedi.

AVM'lerin aranan markası Türkiye'den çekildi, geriye alacaklılar kaldı

Tazminat Haklarıyla İlgili Endişeler Var

Mağazada çalışan bir diğer isim ise, “2017 yılından bu yana burada görev yapıyorum. Hiçbir uyarı yapmadan bir günde mağazamız kapandı. Ödemelerimiz ve borçlarımız var, bu nedenle zor durumda kaldık. Adana’da 9 kişi olarak oldukça mağduruz ve tazminat haklarımızı alamadık. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bu şirkete 10 yılımızı verdik. Adana mağazasında çalışanlar olarak yaklaşık 5 milyon lira alacağımız var. Şirket genelinde bu rakam çok daha fazla.” diye belirtti.

AVM'lerin aranan markası Türkiye'den çekildi, geriye alacaklılar kaldı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r