DOLAR 41,2421 0,44%
EURO 48,3440 0,72%
ALTIN 4.789,971,85
BITCOIN 45803240.39154%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Bakanlık ifşa etti: Çay diye bakın millete ne içirmişler?

Bakanlık ifşa etti: Çay diye bakın millete ne içirmişler?

ABONE OL
Eylül 3, 2025 14:25
Bakanlık ifşa etti: Çay diye bakın millete ne içirmişler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı, gıda güvenliği denetimlerinde halk sağlığını tehlikeye atan firmaları ifşa etmeye devam ediyor.

GÜNCEL LİSTELER YAYIMLANDI

Bakanlığın resmi web sitesinde ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ ve ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listeleri güncellendi.

Çay diye bakın millete ne içirmişler

SAĞLIK ÜRÜNLERİNDE İLAÇ ETKEN MADDESİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan denetimlerde, sağlık ürünü olarak satılan bazı ürünlerde yasa dışı ilaç etken maddesi kullanıldığı belirlendi. Özellikle doğal ve bitkisel ürünler arasında yer alan bu maddeler halk sağlığı için ciddi tehditler oluşturuyor.

GIDA ÜRÜNLERİNDE TAKLİT VE TAĞŞİŞ DURUMU

Gıda ürünlerinde de taklit ve tağşiş uygulamaları tespit edildi. Zeytinyağı olarak satılan bazı ürünlerin içeriğinde tohum yağı bulunduğu, et ve et ürünlerinde ise dana eti yerine kanatlı hayvan eti ve sakatat kullanıldığı bildirildi. Bunun yanı sıra, bazı çaylarda gıda boyası ve baharatlarda domates tozu gibi, orijinal içeriğe aykırı maddeler belirlendi. Sahtecilikten etkilenen ürünler arasında doğal ve katkısız olduğu iddia edilen ballar da yer alıyor.

‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listesi şu şekildedir:

Çay diye bakın millete ne içirmişler

‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi ise şu şekildedir:

Çay diye bakın millete ne içirmişler

Çay diye bakın millete ne içirmişler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r