Asgari ücrete dair zam görüşmeleri, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısının ardından sonuçlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2026 yılı için net asgari ücretin 28 bin 75 lira, brüt asgari ücretin ise 33 bin 30 lira olarak belirlendiğini duyurdu.
Bakan, “Kayıtlı istihdamı ve çalışma yaşamını güçlendirmek amacıyla Asgari Ücret Desteğinde iyileştirme yapıyoruz. Bu destek 2026 yılı itibarıyla 1.270 Türk Lirasına çıkacak.” ifadesini kullandı.
Yeni asgari ücrete dair çeşitli yorumlar gündeme gelirken, bir eleştiri de siyasi bir liderden geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Asgari ücret sadece bir yardım değil, emek ve alın teridir. Duyurulan rakam, alın terinin gerçek karşılığını yansıtmamaktadır!” denildi.
SPOR
47 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
400 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
320 kez okundu