DOLAR 42,5354 0.07%
EURO 49,5729 -0.06%
ALTIN 5.745,37-0,12
BITCOIN 3809557-2.57427%
Bitlis

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Et ve Süt Kurumu’ndan canlı hayvan ve karkas alım iddialarına yanıt
  • BitlisAjans
  • Ekonomi
  • Et ve Süt Kurumu’ndan canlı hayvan ve karkas alım iddialarına yanıt

Et ve Süt Kurumu’ndan canlı hayvan ve karkas alım iddialarına yanıt

ABONE OL
Kasım 16, 2025 18:25
Et ve Süt Kurumu’ndan canlı hayvan ve karkas alım iddialarına yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü, yurt dışından canlı hayvan ve karkas alımına ilişkin piyasalarda dolaşan asılsız iddiaları yalanladı. Kurum, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

ESK, et ithalatına dair ortaya çıkan söylentilere ilişkin resmi bir açıklama yaparak dikkat çekti.

CANLI HAYVAN VE KARKAS ALIM İDDİALARINA CEVAP

Açıklamada, yurt dışındaki canlı hayvan ve karkas alım faaliyetleri konusunda iddia edilenlerin yanlış olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

8 Kasım 2023 tarihinde gündeme gelen bu iddiaların, yayımlanan kamuoyu açıklaması ile “gerçek dışı” olarak ifşa edildiği hatırlatıldı. ESK, kırmızı et piyasalarının düzenlenmesi çerçevesinde, dönemsellik arz eden fiyat artışlarını önlemek için dış ticaret tedbirleri almakta ve piyasa ihtiyacına göre hareket etmektedir.

KURUMUMUZ REGÜLASYON FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEKTİR

Bu kapsamda yapılan tüm faaliyetler, her yıl ilgili kurumlar tarafından mevzuata uygunluk açısından denetlenmektedir. ESK, şeffaflık, hesap verebilirlik, kamu yararı ve mevzuata uygunluk ilkeleri çerçevesinde piyasa regülasyon çalışmalarına devam edecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r