Kovankaya köyünde yaşayan bir aile, bal arılarına özen gösteriyor. Kış aylarında yaban hayvanlardan korumak amacıyla, evdeki en büyük oda olan misafir odasını bal arılarına tahsis etti.
Kapı ve pencereleri kapalı tutarken, bir demir parmaklık penceresini açık bırakan aile, bal arılarını battaniye ve çadırla örtüp kışlama alanına yerleştiriyor. Bal arıları, beş ay boyunca evin en güzel odasında kalacak ve ilkbahar geldiğinde tekrar dışarı çıkarılacak.
Yıllardır köyde yaşayan aile, bal arılarına titizlikle bakıp, gerçek organik bal ürettiklerini belirtiyor. Kovankaya köyü, karakovan balının üretildiği ilk yerlerden biri olarak kabul ediliyor. Buradan elde edilen bal, kilosu 10 bin TL’den satılıyor ve tamamen doğal yöntemlerle üretiliyor. Geçmişte ilaç kullanılması sonucu bazı arıların telef olduğu, bu yüzden doğal yöntemlere geçildiği ifade ediliyor. Arıların her birine isim verilirken, bölgeye ait temiz doğasıyla dikkat çekiyor.
EKONOMİ
10 dakika önceSPOR
50 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
2 saat önceEKONOMİ
2 saat önceSPOR
3 saat önceEKONOMİ
3 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
562 kez okundu
2
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
335 kez okundu
3
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
288 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
281 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
247 kez okundu