Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurum, büyükşehirlerde tartışma konusu olan site aidatlarıyla ilgili çalışmalara hız verdiklerini açıkladı.
Bakan Kurum, site sakinleri ile yönetimler arasındaki uyuşmazlıkları önlemek amacıyla yeni bir sistem kuracaklarını belirtti. Bu yeni sistem kapsamında yönetim firmalarının mali ve teknik denetimlerinin gerçekleştirileceğini vurguladı.
Kurum, yüksek aidat artışlarını engellemek için hazırlanan düzenlemenin Meclis’e sunulduğunu aktararak şu noktaları ifade etti:
“Öncelikle site yönetim firmalarını denetim altına alacağız. Bu firmalara yeterlilik belgesi vereceğiz. Yeterlilikleri doğrultusunda belirli zorunlulukları olacak. Hem mali hem de teknik denetim yapacağız.”
Bakan Kurum, mevcut yasaların yetersizliklerine dikkat çekerek, vatandaşların şikayetlerinin yeni sistemle daha etkili bir şekilde ele alınacağını ve çözüme kavuşacağını söyledi.
Kurum, aidat artışlarının sınırlandırılacağına dair açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Mevcut mevzuat kat mülkiyeti kanununa dayanıyor ve bu konuda bir düzensizlik var. Bu yeni düzenleme, aidatlarda enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılmasını engelleyecek. Genel kurulda alınacak kararlar ve site yönetim firmalarının denetimi sayesinde kontrol sağlanacak.”
Yeni düzenlemenin amacı, yönetimlerin hesap verebilirliğini artırmak ve kat maliklerinin haklarını güçlendirmektir.
EKONOMİ
49 dakika önceEKONOMİ
49 dakika önceEKONOMİ
50 dakika önceEKONOMİ
3 saat önceEKONOMİ
5 saat önceEKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
7 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
589 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
394 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
389 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
328 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu