Türkiye genelinde başlatılan ve “Yüzyılın Konut Projesi” olarak adlandırılan 500 bin sosyal konut için başvuru süreci sürüyor. Başvurular, 10 Kasım’da başlamış olup, e-Devlet üzerinden 18 Aralık, bankalar aracılığıyla ise 19 Aralık tarihinde sona erecek.
Proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülüyor ve dar gelirli bireyler için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olmaları, en az 10 yıldır Türk vatandaşı olmaları ve eşleri ya da çocukları üzerine kayıtlı tam bağımsız konut tapusu bulunmaması gerekiyor. Ayrıca, İstanbul’daki hane geliri en fazla 145 bin TL, diğer illerde ise 127 bin TL olarak belirlenmiş. Şehit aileleri ile terör, harp ve vazife malulleri bu gelir koşulundan muaf tutuluyor.
Başvuru sürecinde en çok merak edilen konulardan biri de hisseli tapu sahiplerinin projeye başvurup başvuramayacağıydı. TOKİ, hisseli tapu sahiplerinin başvurusunun kabul edileceğini açıkladı. Tam bağımsız bölümü olmayan hisseli tapu sahipleri, “ev sahibi” sayılmadıkları için projeye başvuru yapma hakkına sahipler. Yani yalnızca hissesi olan kişiler, sosyal konut başvurusunda herhangi bir engelle karşılaşmıyor.
Eğer başvuru sahibi, başvuru sonrası vefat ederse, süreç durmayacak. Yasal mirasçılar, hak sahipliğini devralarak konut sürecine devam edebilecek.
Başvurular, Halkbank ve Emlak Katılım Bankası üzerinden e-Devlet aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Hak sahibi kura çekimi ise 29 Aralık 2025 ile 27 Şubat 2026 tarihleri arasında yapılacak. Konut teslimatlarındaki plan ise Mart 2027 itibarıyla başlaması yönünde.
İstanbul dışındaki illerdeki konut fiyatları ve ödeme planı şu şekildedir:
EKONOMİ
6 saat önceEKONOMİ
10 saat önceEKONOMİ
12 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
551 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
275 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
270 kez okundu
4
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu
5
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
232 kez okundu