Irak’ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Şeyhan bölgesindeki petrol sahalarını işleten bir İngiliz şirketi, artan saldırılar sebebiyle petrol üretimini geçici olarak durdurduğunu duyurdu.
İran, İsrail ve ABD arasındaki devam eden çatışmalar, Irak’taki dev enerji sahalarını da etkilemiş durumda. Bu nedenle, kuzeydeki enerji üretimi geçici olarak askıya alındı.
Kürt Bölgesel Yönetimi’nde bulunan önemli petrol sahalarından biri olan Şeyhan sahasının işletmecisi, üretimi geçici olarak duraklattığını belirtti. Şirketin yaptığı açıklamada, “Üretimin durdurulması güvenlik gerekçesiyle alınmış bir önlem olup, sahalarda şu ana kadar herhangi bir fiziksel hasar meydana gelmemiştir” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, bu kararın bölgedeki çatışmaların artması nedeniyle çalışanların can güvenliğini sağlamak amacıyla alındığı vurgulandı.
Kürt Bölgesel Yönetimi’nde yer alan en kritik enerji tesislerinden biri olan Kormor Gaz Sahası’nda üretim tamamen durduruldu. Yerel elektrik ve doğal kaynaklar bakanlıkları tarafından yapılan ortak açıklamada, Dana Gas şirketinin “olağanüstü güvenlik durumu ve çatışmalar” gerekçesiyle faaliyetlerini askıya aldığı belirtildi.
Üretimin aksaması sonucunda elektrik şebekesinde büyük bir kesintiye neden oldu. Bakanlık verilerine göre, doğal gaz akışının kesilmesiyle birlikte elektrik üretim kapasitesi 2,500 ile 3,000 megavat arasında düştü.
EKONOMİ
46 dakika önceEKONOMİ
47 dakika önceEKONOMİ
1 saat önceEKONOMİ
1 saat önceSPOR
2 saat önceHABERLER
3 saat önceEKONOMİ
4 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
591 kez okundu
2
Altın için çılgın tahmin: Gerçekleşirse yatırımcı yaşadı
400 kez okundu
3
Bin 800 rakımlı yayladan toplayıp getiriyor, gören almadan geçmiyor
390 kez okundu
4
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
330 kez okundu
5
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
319 kez okundu