Irak hükümeti, yerli üreticiyi ve kümes hayvancılığı sektörünü koruma amacını güden bir karar alarak dondurulmuş tavuk ve parçaları ile tüm tavuk ürünlerinin ithalatını yasakladı.
Irak, ithalat politikalarını gözden geçirdi. Irak Tarım Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, dondurulmuş tavuk ve parçaları ile diğer tavuk ürünlerinin ithalatının yasaklandığı ifade edildi. Bu karar, yerli üreticileri ve kümes hayvancılığı sektörünü desteklemek amacıyla alındığı belirtildi.
Bakanlar Kurulu Ekonomi Konseyi, bu kararı onayladı. Kararın, yayımlandığı tarihten 45 gün sonra yürürlüğe girmesi planlanıyor. Resmi verilere göre Irak genelinde (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hariç) yaklaşık 1200 tavuk çiftliği bulunmakta, bunların yaklaşık 500’ü yumurta, 700’ü ise etlik piliç üretim tesislerinden oluşmaktadır.
EKONOMİ
1 saat önceSPOR
8 saat önceSPOR
8 saat önceEKONOMİ
8 saat önceEKONOMİ
10 saat önceSPOR
11 saat önceEKONOMİ
12 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
512 kez okundu
2
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
240 kez okundu
3
Memur-Sen, Hakem Kurulu’na üye gönderecek
204 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
200 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
182 kez okundu