İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın yeniden Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarını devreye sokma kararına sert tepki gösterdi.
Pezeşkiyan, 2025 Dünya Bilim Olimpiyatları’nda madalya kazanan İranlı gençler için başkent Tahran’da düzenlenen törende konuştu.
Pezeşkiyan, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 2015’te imzalanan nükleer anlaşma çerçevesinde kabul edilen “Snapback” mekanizmasını tekrar yürürlüğe sokma kararına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı, “Dün gece yapılan toplantıda Snapback’in geri getirilmesi üzerine görüşüldü. Ancak asıl ilerlemeyi sağlayan, beyinler ve düşüncelerdir. Hiçbir engel İran’ın gelişimini durduramaz” dedi.
Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’in hedef aldığı nükleer tesisleri hatırlatarak, “Natanz veya Fordo’ya saldırabilirler, ancak unuttukları bir gerçek var ki, bu tesisleri inşa edenler bizim halkımızdır ve yine onları inşa edecek olan da onlardır. Engelleri aşmaya ve kötü niyetlilerin bizi durdurmasına izin vermemeye kararlıyız. Azim ve irade sahibi olan hiç kimse durdurulamaz. Aşırı talepler karşısında asla teslim olmayacak ve boyun eğmeyeceğiz, çünkü değişim ve dönüşüm gücünü elinde bulunduruyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İran’ın nükleer taahhütlerini onaylayan ve BM yaptırımlarının kalıcı olarak kaldırılmasına dair karar tasarısını reddetti. Oylamada, tasarıya destek veren ülkeler arasında Çin, Rusya, Pakistan ve Cezayir yer alırken; İngiltere, Fransa ve ABD’nin de bulunduğu 9 ülke karşı oy kullandı. Guyana ve Güney Kore ise çekimser kaldı.
EKONOMİ
7 saat önceEKONOMİ
11 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
14 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önce
1
TMSF, Özel Avcılar Hospital Hastanesi’ni satışa çıkardı
552 kez okundu
2
Yunanistan’da çiftçiler eylemde, İpsala Sınır Kapısı kapandı
276 kez okundu
3
Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, Trump’ın kendisini görevden alma girişimine karşı dava açacak
271 kez okundu
4
Bin TL’ye aldığı boş bilgisayar kasasından servet çıktı
233 kez okundu
5
TOGG CEO’su Gürcan Karakaş açıkladı! Almanya’dan sonra satılacak 2 ülke
233 kez okundu