İspanyol futbolunun efsane isimlerinden biri olan Andres Iniesta, bu kez dolandırıcılık iddialarıyla gündemde. Peru Cumhuriyet Savcılığı, Iniesta hakkında yerel iş insanlarını 600 bin dolar dolandırdığı iddiasıyla dava açtı.
Portekiz’den A Bola’nın haberine göre, Iniesta’nın kuruluşu olan Never Say Never (NSN) isimli şirket, Peru’daki yatırımcılardan büyük organizasyonlar düzenleme vaadiyle para topladı. Şirketin futbol maçları ve konserler gibi etkinlikler için finansal destek aldığı, ancak çoğu etkinliğin gerçekleştirilemediği belirtiliyor.
Şikayet dilekçesinde, yatırımcıların yatırdıkları paraların iade edilmediği ve büyük zarar gördükleri vurgulanıyor. Savcılık ve mağdurlar, Iniesta’nın uluslararası prestijinin Peru’daki iş insanlarından sermaye toplamak için bir “yem” olarak kullanıldığını savunuyor.
Mağdurlardan Emilio Lozano, planlanan altı etkinlikten yalnızca birinin yapıldığını ve bunun da zarara yol açtığını açıkladı. Lozano, “Sözde üstlenecekleri yükümlülükleri yerine getirmedikleri için hiçbir sorumluluk almadılar. Şirket iflas etti ve paranın izini kaybettirdiler” şeklinde konuştu.
Peru basını, toplanan paranın yurtdışındaki hesaplara aktarılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Peru savcılığı, NSN şirketinin faaliyetleri ve Iniesta’nın konuyla olan bağlantısını incelemeye aldı.
EKONOMİ
9 saat önceEKONOMİ
13 saat önceEKONOMİ
15 saat önceEKONOMİ
16 saat önceEKONOMİ
17 saat önceEKONOMİ
18 saat önceEKONOMİ
19 saat önce